Избелване

Здравите зъби, пожълтяват с течение на годините оцветявайки се от различни багрила – кафе, цигари, червено вино, пигментирани храни и т.н.

Два са начините, с които избелваме зъбите.

 1. Професионалното офис избелване

  С помощта американската избелваща система  Beyond само за тридесет минути зъбите стават от 5 до 14 степени  (средно 8 степени) по-бели . Това е времето, за което изпивате едно кафе или си правите нова прическа.

  Новата система за избелване на зъбите BEYOND е основана на използване на специална лампа, източник на тънък лъч от високо интензивна изчистена синя светлина – и патентована гел формула на активния агент на водна основа, който не дразни венците и не уврежда зъбния емайл.

  Благодарение на своята авангардност BEYOND постига отлични резултати в избелването както на естествено оцветени в по-тъмно или по-жълто зъби, така и на оцветявания, дължащи се на употребата на цветни течности и храни (кафе, червено вино, чай, кока кола, череши, малини и др.), тютюнопушене или употреба на лекарствени препарати.

  Няма друга система, която да осигури такива отлични резултати и дълготрайност при същите безопасност, комфорт и краткотрайност на процедурата.

 2. Домашно избелване
  Отпечатък от вашите зъби  изработваме индивидуални шини в които вие сами поставяте избелващия гел . Така ефекта се постига  за около две седмици .

Безопасно ли е избелването?

Един от често задаваните въпроси е доколко избелването има ефект върху здравите зъби. След повече от 20г. наблюдение върху ефекта от избелването, както при наличието на усъвършенствани и перфектно дозирани избелващи системи, днес може със сигурност да се каже, че избелването няма никакъв отрицателен или деструктивен ефект, нито на макро, нито на микро ниво, върху зъбните тъкани. Зъбният емайл не се променя, не настъпва деминерализация и от зъбите не се извличат никакви минерални субстанции. Водородният прекис се използва повече от 50г. в стоматологията за избелване на зъбите и досега няма установени дълготрайни негативни ефекти върху тях и не само това, в класацията на козметичните манипулации избелването е най-безопасната процедура. То се прави дори в някои случаи и на деца за корекция на потъмнели зъби, за да не страда самочувствието им, особено в ранния пубертет, когато акцентът върху външния вид започва да играе все по-голяма роля.

Колко ще се избелят зъбите ми?

Това зависи от изходният цвят на зъбите ви, вида на оцветяването, големината им, както и от възрастта.

Колко е траен ефектът от избелването?

Колко е „трайно“ избелването зависи от няколко фактора. Основният ефект от избелването е стабилен до 3-4 години, като след него е нормално зъбите леко да потъмнеят. Единственото сигурно е, че цвета на зъбите никога не може да се върне до първоначалният. Ефектът зависи от много фактори, най-вече от консумацията на храни и напитки съдържащи оцветители, както и от катраните при пушене, но и от хигиенните навици и редовното измиване на зъбите. Практиката показва, че по желание след 3-тата година може да се проведе едно „поддържащо избелване“.

 

Галерия

IMG_4106 (1) IMG_4410 (1)
IMG_8464 IMG_8575
IMG_9979 IMG_0174