Фасети

Фасетите могат да направят усмивката Ви съвършена. Те представляват тънка като люспа порцеланова пластинка, която се залепва върху предната повърхност на зъба.

Те са биологично поносими и изработени от високоестетичнa керамикa, имитиращa перфектно структурата на естествения зъб.

Те са дебели само между 0,3-0,7мм.

При обработката на зъба за поставяне на порцеланова фасета се цели по-малко намаляване на обема в сравнение с подготовката му за поставяне на зъбна коронка.

Процесът по препарирането за поставяне на фасета е по-малко травматичен за зъба. Изпиляването е по-щадящо в сравнение с изпиляването за коронка.

Тъй като поставянето на фасети променя напълно вашата усмивка процеса по планирането им трябва да бъде много прецизен. Често идват пациенти с доста различни представи за „красиви зъби” от тези които имам аз самия, други пък казват, че не си харесват усмивката си но не знаят точно каква е причината . Ето защо смятам ,че е задължително преди да поставим окончателните фасети пациента да е наясно точно какво желае.

Етапи при поставянето на фасети.

  1. След като обсъдим основно вашите желания за цвят , форма, големина , съотношение и т.н. , вземаме отпечатък. Той се изпраща в лабораторията . Там върху гипсов модел от вашите зъби зъботехника изработва фасетите от восък.
  2. Така идвайки следващото посешение вие виждате два гипсови модела единия със старите и един с новите зъби. Тук е момента да прецените дали това което виждате ви харесва или искате да промените нещо.
  3. След като достигнем до крайния вариант преминаваме към изпиляването, което както споменах е много щадящо и дори в повечето случаи не е необходима упойка.
  4. Върху вече изпилените зъби поставяме временните фасети които са копие на тези от гипсовоя модел. На този етап вие виждате реално как фасетите стоят в устата ви , как хармонизират с вашето лице , устни , как ги чуствате . На този етап вие най-точно можете да прецените дали нещо искате да промените отново, дали близките ви харесват.
  5. След като решите ,че това е вашата мечтана усмивка трябва да изчакате една седмица за да се изработят окончателните порцеланови фасети.

Галерия

Всички снимки са на пациенти провели лечение в нашата практика.

1 (1) 2 (1)
IMG_0162 (1) SONY DSC
IMG_0974 (1) IMG_0996 (1)
IMG_1508 SONY DSC
IMG_2721 (1) IMG_2761 (1)
DSC02840 (3) DSC09880
faseti1_predi faseti1_sled
1 (2) 2 (3)
IMG_0162 (2) SONY DSC
IMG_1992 (2) IMG_2328 (1)